DS i DSS razgovarali o vladi

Što skorije formiranje stabilne vlade Srbije uslov je za brzi dalji napredak, rečeno na sastanku predstavnika DS i koalicije DSS-NS.

Izvor: B92, Beta

Petak, 02.03.2007.

07:28

Default images

U saopštenju nakon prvih razgovora navodi se da osnov te buduće vlade treba da čine DS i koalicija DSS-NS. Navodi se da su se u razgovoru predstavnici stranaka usaglasili oko koraka koje treba preduzeti u pravcu konstituisanja te vlade, a da je prvi od tih koraka postizanje saglasnosti o programskim opredeljenjima i o prioritetima buduće vlade.

U izjavama posle prvih razgovora istaknuto je da su se dve strane saglasile oko pet principa na kojima treba da počiva buduća Vlada Srbije.

Predstavnici delegacije DS i koalicije DSS-NS Dušan Petrović i Dragan Jočić izjavili su novinarima da je u razgovoru konstatovana puna saglasnost da Kosovo i Metohija ne može da dobije nezavisnost i da je u potpunosti podržan rad državnog pregovaračkog tima i sve skupštinske deklaracije i dokumenti o Kosovu.

Konstatovano je da je neposredni cilj rada buduće vlade ubrzanje evropskih integracija, nastavak i zaključenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što skorije dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU i stavljanje Srbije na takozvanu belu šengensku listu.

Petrović i Jočić su naveli da je prioritet i neodložno ispunjenje međunarodnih obaveza zemlje i preduzimanje svih mera da se u najkraćem mogućem roku okonča saradanja sa Haškim tribunalom.

Dogovoreno je da su ciljevi ekonomske politike povećanje zaposlenosti, suzbijanje siromaštva, značajno povećanje direktnih investicija i ulaganje u infrastrukturu, završetak procesa privatizacije i podizanje životnog standarda građana.

Dve strane su se složile i da je neophodno nastaviti i proširiti borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije.

Sledeći sastanak zakazan je za 7. mart u prostorijama DSS-a kada će biti nastavljenja razrada programskih načela, pitanje strukture buduće koalicije i principa sastavljanje vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: