Orbanovo predviđanje: Neće pobediti

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio da ne veruje u vojnu pobedu Zapada u Ukrajini, dodajući i da sankcije već počinju da padaju u vodu.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2022.

09:46

Orbanovo predviđanje: Neće pobediti
EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

On je u intervjuu za nemačke medije rekao i da smrtonosni sukob u Ukrajini ima potencijal da demonstrativno stavi tačku na zapadnu hegemoniju, globalno. Evropa će, kako ocenjuje, kada se završi oružani sukob u Ukrajini, iz toga izaći znatno slabija, u političkom smislu.

Orban takođe tvrdi i da je Zapad nesposoban da pobedi u vojnom smislu, a ni ekonomski jer su, kako kaže, sankcije uvedene Moskvi besmislene jer nisu postigle svoj cilj – da oslabe Putina i njegov režim. “A da stvar bude još gora, sve im se to vratilo kao bumerang”, dodao je Orban.

Ističe i da se zaboravlja činjenica da “veliki deo sveta nije stao uz SAD i EU po pitanju Ukrajine, pomenuvši da Kina, Indija, Brazil, Južna Afrika, arapski svet i Afrika uopšte ne podržavaju zapadnu politiku po pitanju ukrajinskog konflikta, prenosi Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: