Srbin pretučen u Bjelovaru; razlog - ikone

Dva muškarca su optužena za nanošenje teških telesnih povreda poznaniku srpske nacionalnosti iz mržnje, zbog čega im preti osam godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

21:47

Srbin pretučen u Bjelovaru; razlog - ikone
Depositphotos/emevil

Protiv njih je ovih dana Opštinsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo optužnicu. Reč je o muškarcima starosti 38 i 42 godine sa područja Bjelovara.

Oni se terete da su u noći između 11. i 12. novembra prošle godine u stanu oštećenog u Bjelovaru brutalno pretukli muškarca i on je završio u bolnici. Razlog? Kako Danica saznaje, na njegovoj polici videli su pravoslavne ikone u njegovoj kući.

Oni se terete da su navedeno krivično delo izvršili u stanu oštećenog, nakon što su videli određene verske ikone na polici, zbog netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti.

Optuženi 38-godišnjak se tereti da je oštećenog više puta udario rukama i nogama u glavu i telo, nazivajući ga pogrdnim imenom, dok ga je 42-godišnjak više puta udario nogom u rame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: