Dačić raspisao referendum o promeni Ustava Srbije VIDEO

Predsednik Skupštine Ivica Dačić raspisao je referendum o promeni Ustava Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 30.11.2021.

15:31

Dačić raspisao referendum o promeni Ustava Srbije VIDEO
TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Dačić je rekao da će se referendum održati 16. januara.

Dačić je raspisao referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Srbije, nakon završetka posebne sednice parlamenta. Na toj sednici usvojeni su Predlog Akta o promeni Ustava Srbije, Predlog Ustavnog zakona za sprovođenje tog akta i Predlog odluke o raspisivanju referenduma.

Građani će se na referendumu o ustavnim promenama izjašnjavati na pitanje: "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?".

Tokom rasprave u parlamentu ministarka pravde Maja Popović rekla je da je promena Ustava u oblasti pravosuđa uslov za dalju reformu pravnog sistema, a koja će između ostalog omogućiti bolje ocene i napretka Srbije u procesu evrointegracija

Ona je dodala da su ciljevi promene - Ustava povećanje pravne sigurnosti građana, pravna zaštita i suđenje u razumnom roku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: