Insajder: Kako su ubijeni svedoci

Prema saznanjima Insajdera, Vukojević u samoodbrani ranio Povića, a Povićevi saučesnici ga kasnije brutalno likvidirali.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.06.2006.

10:33

Default images

Insajder ekskluzivno iz svojih policijskih izvora doznaje da je sve bilo pripremljeno za otmicu Zorana Vukojevića kada je on u petak uveče stigao u svoje dvorište. Ograda u dvorištu ka susednoj kući bila je prosečena i otmičari su čekali. Pretpostavlja se da su u ekipi otmičara bile četiri osobe, među njima Zoran Pović.

Nesporno je da je Pović učestvovao u otmici, samo je pitanje da li je metak dobio od Vukojevića koji se branio ili je u njega slučajno pucao neko od njegovih saučesnika, a imao je ulaznu ranu na levoj strani leđa, pri dnu rebara. Metak je ispaljen iz neposredne blizine, što znači da je bilo i neposrednog fizičkog kontakta, pa se zato pretpostavlja da je Povića ranio Vukojević, u samoodbrani.

Automobilom u kojem je bio i oteti Vukojević otmičari odmah kreću ka Urgentnom centru, pošto je Pović još živ, i ostavljaju ga ispred Urgentnog centra. Zanimljivo je da su otmičari imali vremena da odu do Povićeve kuće i njegovoj ženi ostave poruku da je u Urgentnom centru. Iz džipa je pri otmici uzeta Vukojevićeva torbica s dokumentima, što je verovatno učinio Pović, koji je dokumenta stavio u svoj džep. Potom otmičari beže do Beogradske arene i pale audi, a u garaži ih verovatno čeka drugi automobil, kojim su se odvezli dalje, s Vukojevićem. Potom je Vukojević, prema saznanjima Insajdera, brutalno mučen i likvidiran. Kada je nađeno njegovo telo, ruke su mu bile vezane lisicama. Izvori Insajdera navode da je prethodno prebijan, sečen, a da je potom, još živ, umotan u celofan, zapaljen i bačen u raku. Pretpostavlja se da je i pored toga Vukojević uspeo da otpuzi još pedesetak metara do mesta na kom je nađeno telo. Rupa u koju je bačeno zapaljeno telo Vukojevića iskopana je nekoliko stotina metara od kuće braće Simović, koji su u bekstvu. Preko puta mesta gde je nađeno ugljenisano telo svedoka-saradnika Zemunci su držali Miroslava Miškovića kada su ga oteli.

Počinioci su za sada nepoznati, ali se pretpostavlja da to mogu biti još neki od članova Zemunskog klana jer je u otmici učestvovao i Pović. On je, prema do sada raspoloživim informacijama, verovatno bio s nekim od odbeglih članova Zemunskog klana koji su na poternici i u bekstvu još od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. To mogu biti braća Aleksandar i Miloš Simović, Milan Jurišić, Sretko Kalinić, Ninoslav Kostantinović i Vladimir Milisavljević.

Kako Insajder saznaje, Pović je sve vreme, otkad je pod poternicom, bio u zemlji. To je, posle ubistva, u policiji priznala njegova žena, rekavši da je povremeno dolazio kući. Izvori Insajdera iz policije navode da Odeljenje SUP-a Beograd za potrage uopšte ne radi ciljane potrage i ne traga ni za jednom osobom koja je u bekstvu jer da je primenjena bilo koja od operativnih mera, makar i posmatranje, oni bi primetili Povićeve dolaske kući.

Večerašnja emisija Insajder  biće posvećena slučaju svedoka-saradnika Zorana Vukojevića.

Milenković: Znam ko je ubio Povića

Pripadnik Zemunskog klana Dejan Milenković rekao je danas pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda da zna ko je ubio Povića i da dobija pretnje u zatvoru. "Ne mogu sada da pričam o tome, znam gde se kriju, ko im pomaže i to sam rekao predsedniku veća Marku Kljajeviću, ali to ne vredi", rekao je Milenković, optužen za ubistvu Marka Petrovića i učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: