SDP zahteva uslove za referendum

Sandžačka demokratska partija pozvala srpsku vladu da obezbedi uslove za održavanje referenduma za opoziv Sulejmana Ugljanina.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2006.

14:48

Default images

"Nakon uvođenja prinudne uprave u Novom Pazaru premijer i ministri su dali čvrsto obećanje da će opoziv biti održan, a sada je evidentno da stranka Sulejmana Ugljanina želi da izbegne izjašnjavanje građana zakazano za 14. maj", saopšteno je iz SDP-a, stranke čiji je lider Rasim Ljajić.

U saopštenju se navodi da SDP prihvata sve uslove i preporuke iz sporazuma koji je predložilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu kako bi referendum o opozivu predsednika opštine protekao u fer atmosveri.

SDP poziva građane Novog Pazara da u što većem broju 14. maja izađu na birališta i da glasaju za opoziv Sulejmana Ugljanina.

Ukoliko Vlada Srbije pokuša da politički sačuva Ugljanina, ona će biti odgovorna za bezakonje i političku radikalizaciju u Sandžaku, piše u saopštenju sa sednice Glavnog odbora SDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: