"Vučić je upalio svetlo" VIDEO

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama prokomentarisao je govor predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 09.06.2021.

07:11

Foto: Printscreen/B92

"Vučić je upalio svetlo, izneo je činjecine (koje ukazuju) na selektivni pristup prema osuđenima. Vučić ne dozvoljava da bude gažena", kazao je Đurić u razgovoru za TV Prva i istakao da naša zemlja ne želi da živi u 90-im.

"Nismo bili usamljeni u SB UN, ali spremni smo da razgovaramo. Ne odustajemo od borbe za istinu i da postanemo stigmatizani", dodao je on.

Đurić je istakao da ne može sud koji u 30 godina nije doprineo izgradnju mostova u regionu.

"30 godina od početka krvavog rata, ponovo imamo ostrašćenu diskusiju koja okreće priču o saradnji. Ovo neće skrenuti Srbiju sa puta ekonomskog razvoja i puta saradnje. Naše je da se borimo da Srbije bude najuspešnija i to će biti najbolji odgovor", kazao je Đurić i kazao da se ovakva stigma nije udarala ni zemljama u Drugom svetskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: