Vučić čestitao Dan Garde: Oličenje najviše vojne vrline

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj - Dan jedinice.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

12:38

Vučić čestitao Dan Garde: Oličenje najviše vojne vrline
EPA/ GEORGI LICOVSKI

Vučić je zahvalio na besprekornom vršenju službe.

"Posebno mi je zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj - Dan jedinice. Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline", istakao je Vučić u čestitki.

Predsednik je naveo da su pripadnici Garde stekli i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije.

"Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu, sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate", dodao je Vučić.

Istakao je i da gardisti doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose jačanju ugleda Vojske i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske.

"Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Prva gardijska jedinica u Srbiji – Gvardija formirana je na osnovu naredbe kneza Miloša Obrenovića na Ðurđevdan 1830. godine u Požarevcu.

Sadašnja Garda nastala je preformiranjem Gardijske brigade u Gardu 30. novembra 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: