"Grand kafa" kupila "Soko Štrak"

Prema podacima iz Centralnog registra "Grand kafa" je sa 62 odsto upisanih akcija postala novi većinski vlasnik "Soko Štarka".

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2005.

08:17

Default images

Od toga je, kako saznaje B92, 40 odsto državni paket u najvećoj konditorskoj fabrici u zemlji. "Grand kafa" saopštava da će izaći u susret svim akcionarima koji nisu bili u mogućnosti da deponuju svoje akcije i produžiti rok za deponovanje za dvadeset dana. Kompanija "Grand kafa", prema saznanjima B92, u narednih 20 dana nastaviće da kupuje akcije pod istim uslovima - 900 dinara po akciji.

U Agenciji za privatizaciju kažu da je ponuda "Grand kafe" vrlo kvalitetna po svim aspektima i da su se zbog toga odlučili na prodaju državnog dela, za koji će dobiti 14.3 miliona evra. "Grand kafa" jedina je dala ponudu za kupovinu "Soko Štraka". "Grand kafa" ponudila je 15 miliona evra za investicioni fond i pet miliona evra za socijalni program, a za kupovinu 100 odsto akcija Grand kafa je ponudila 36 miliona evra. Iako je bilo nagoveštaja da su zainteresovane i neke strane kompanije, poput "Nestlea" i "Krafta", njihove ponude nikada nisu stigle.

Konditorska industrija "Soko Štark“ zapošljava 2.300 radnika i ima 3.500 akcionara, a prosek zarada iznosi oko 25.000 dinara. Svaki akcionar u proseku će dobiti oko šest hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: