Petak, 28.02.2020.

18:05

Bivši imam osuđen na 10 godina robije, bio deo terorističke grupe

Češki sud je osudio na 10 godina zatvora bivšeg praškog imama Samera Šehadeha da je bio deo terorističke grupe i finansirao terorizam.

Izvor: Tanjug

Bivši imam osuđen na 10 godina robije, bio deo terorističke grupe
Ilustracija: Depositphotos/Jan Pietruszka

Tužioci su naveli da je Šehadeh pomogao bratu Omaru, a kasnije i bratovljevoj supruzi Fatimi Hudkovoj da otputuju u Siriju kako bi se pridružili terorističkoj grupi poznatoj kao Džabhat Fateh al-Šam, preneo je AP.

Tužioci su, takođe, rekli da je Šehadeh poslao određene svote novca grupi koja želi da zameni režim sirijskog predsednika Bašara el Asada Islamskom državom.

U istom predmetu opštinski sud u Pragu osudio je još dve osobe zbog optužbi za terorizam.

Jedan je dobio kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, a drugi zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina.

Šehadeh nije negirao optužbe, ali je rekao da svoja dela ne smatra zločinima jer ne priznaje sirijsku vladu i ne smatra grupu teroričkom.

On može da se žali na presudu.

Članovi muslimanske zajednice u Pragu distancirali su se od njegovih aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: