Greta Tunberg traži pomoć

Greta Tunberg, mlada švedska aktivistikinja za borbu protiv klimatskih promena, koja je iz Evrope brodom stigla u SAD, sada traži brod od SAD do Španije.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

19:21

Greta Tunberg traži pomoć
Ilustracija: Getty images/ Spencer Platt

U Španiji će biti održan naredni međunarodni sastanak o klimi.

Mlada aktivistkinja odbija da putuje avionom, jer je to prevozno sredstvo koje veoma zagađuje okolinu.

"Treba da pronađem prevozno sredstvo preko Atlantika u novembru... Ako neko može da mi pomogne, bila bih izuzetno zahvalna", navela je Greta Turnberg (16) na Tviteru.

Greta Tunberg planira da ide u Madrid gde će u decembru biti skup o klimi - COP25, koji je prvobitno bio zakazan u Čileu ali je otkazan zbog krize u toj zemlji.

Mlada Šveđanka je 14. avgusta krenula iz Plimuta u Velikoj Britaniji ka Njujorku, jedrilicom bez ugljenika. Ona je u septembru učestvovala na samitu UN u Njujorku, a potom je putovala po SAD i Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: