"Neka Makron u Srbiji pojasni svoj stav oko daljeg proširenja EU"

Poslanik Evropskog parlamenta Andor Deli kritikovao je francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2019.

14:46

Foto: Tanjug/AP/Richardo Pareggiani

Deli je kritikovao Makrona zbog izjave da nemogućnost dogovora 28 zemlja članica o imenovanjima na vodeće EU pozicije opravdava njegov stav da proširenja ne može biti pre duboke institucionalne reforme Unije.

Prema njegovom mišljenju veoma je štetno da se politika proširenja dovodi u pitanje zbog toga što lideri zemalja članica Unije ne mogu da se dogovore.

Deli je ocenio da je izjava francuskog predsednika kojom je on ponovo odbacio ideju o mogućnosti proširenja EU pre reforme same Unije proizašla iz činjenice da je Makron bio "frustriran" jučerašnjim neuspehom dogovora oko imenovanja za EU top pozicije.

"Predsednik Makron će uskoro da dođe u Srbiju i to će biti prilika da razjasni stav Francuske i svoj stav oko daljeg proširenja EU", zaključio je Deli.

Andor Deli sa ostalim novoizabranim poslanicima prisustvuje inaguracionom zasedanju Evropskog parlamenta u Strazburu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: