Preminula Borka Pavićević

Dramaturg i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević umrla je noćas u Beogradu u 72. godini, navodi se na sajtu tog centra.

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2019.

09:05

Preminula Borka Pavićević
Screenshot/TV Prva

Rođena je 1947. u Kotoru, diplomirala je dramaturgiju 1971. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, gde je i magistrirala 1976. godine.

U Ateljeu 212, u dramaturškom odeljenju, radila je 10 godina, u BITEF-u 20 godina, a bila je i dramaturg u drugim pozorištima u Beogradu, kao i u Zenici, Splitu, Skoplju, Ljubljani i Subotici.

Osnivač je teatra Nova osećajnost u staroj beogradskoj Pivari, učesnica pokreta KPGT (Kazalište, pozorište, gledališče, teatar).

Pavićević je bila umetnička direktorka Beogradskog dramskog pozorišta, učesnica Civilnog pokreta otpora i članica Beogradskog kruga, udruženja slobodnih intelektualaca, od njegovog osnivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: