Petak, 28.06.2019.

19:45

Lokalizovan požar u Karađorđevoj ulici: Nema povređenih FOTO VIDEO

Prema prvim informacijama, požar je izbio oko 19.30 časova u Karađorđevoj ulici broj 7.

Izvor: B92

Lokalizovan požar u Karađorđevoj ulici: Nema povređenih FOTO VIDEO
Foto: b92

Požar je izbio na krovu napuštene dvospratnice.

Crni dim pokrio je gotovo celu zgradu i vidi se iz gotovo svih delova grada.

Na mesto požara upućene su vatrogasne ekipe, koje trenutno gase požar, rečeno je u MUP-u.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar na krovu napuštene dvospratnice u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

U požaru, kako je saošteno iz MUP-a, niko nije povređen, a u toku je dogašivanje vatrene stihije.

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, koja je gasio požar u Karađorđevoj ulici negirao je večeras da ekipa zbog radova u toj ulici nije mogla da priđe objektu koji je goreo.

U izjavi dostavljenoj medijima, Majstorović kaže da je to potpuna neistina.

Taktika gašenja je, ističe, prilagodjena činjenici da ni u ovom treutku i nadalje ulazak vatrogasaca u sam objekat nije bezbedan, jer je reč o objektu starom više od 100 godina, iznutra je od drvene građe i postoji potencijalna opasnost od njegovog urušavanja u svakom trenutku.

"Po dolasku na lice mesta zatekli smo kompletan objekat u plamenu i odmah pristupili lokalizaciji požara, kako se on ne bi proširio na okolne objekte, a koja je završena za 25 minuta", kaže Majstorović.

Naveo je da je Komandno-operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd u 19.18 sati primio dojavu da gori napušteni objekat u Karađorđevoj ulici, nakon čega je na lice mesta odmah upućeno šest vatrogasnih vozila sa 24 vatrogasca.
Foto: B92
Foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: