Oglasio se i EPS: Galovica nije bila bez struje, Gazela od 17.45h

Elektroprivreda Srbije demantuje "netačne informacije" oko povezivanja snabdevanja električnom energijom sa poplavom na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:34

Oglasio se i EPS: Galovica nije bila bez struje, Gazela od 17.45h
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kako se navodi u saopštenju, EPS je "prinuđen da reaguje zbog netačnih informacija oko povezivanja snabdevanja električnom energijom sa poplavom na Novom Beogradu koje je izneo Zoran Matić, izvršni direktor kanalizacionih mreža Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

"Činjenica je da Galovica ni trenutka nije bila bez snabdevanja električnom energijom a da je Gazela bez električne energije ostala oko 17.45 časova u nedelju", kažu u EPS-u.

U EPS-u i EPS Distribuciji preventivno su uvedena dvostruka dežurstva ekipa u očekivanju vremenskih nepogoda u Beogradu i ekipe su hitno reagovale, posebno na ključnim tačkama sistema i obezbeđivanju snabdevanja crpnih stanica.

Zaposleni EPS-a su tokom nevremena sa jakom kišom u Beogradu neprestano bili na terenu i činili sve da se obezbedi stabilno napajanje, dodaje se.

"U najkraćem mogućem roku snabdevanje električnom energijom je normalizovano, a ekipe EPS-a će i dalje raditi u pojačanom režimu dežurstva da bi se što brže reagovalo u slučaju novih vremenskih nepogoda", zaključuju u Elektroprivredi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: