BG pred dolazak Putina: Zastave svuda, pano na zgradi FOTO

Presednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovaće sutra u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

14:35

BG pred dolazak Putina: Zastave svuda, pano na zgradi FOTO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Prema programu posete šefa ruske države, Putinu će na Aerodromu „Nikola Tesla“ biti priređen doček, nakon kojeg će biti održana ceremonija polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu.

Ceremonija svečanog dočeka ruskog predsednka ispred Palate Srbija predviđena je za 12.45 sati, nakon čega će uslediti sastanak u užem formatu dvojice predsednika, Vučića i Putina.

Sat nakon toga planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Za po podne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Orden Vučiću će uručiti predsednik Putin. Dvojica predsednika će se nakon toga obratiti medijima. A po davanju izjava planiran je obilazak Hrama Svetog Save.

Završne pripreme pred sutrašnju posetu predsednika Rusije Vladimira Putina uveliko su u toku, a u Beogradu se na svakom ćošku već vijore srpske i ruske zastave.

Zastave su postavljene na banderama u Ulici kralja Milana, Ulici kneza Miloša, Ruzveltovoj ulici, na putu ka aerodromu, u Bulevaru Mihajla Pupina, kod Sava centra, na Brankovom mostu...
Foto: Tanjug/ Zoran Žestiæ
U neposrednoj blizini "Štark arene" na jednoj od stambenih zgrada postavljen je veliki pano na kojem su "ukrštene" zastave Srbije i Rusije.

Na jarbolima ispred zgrade Palata Srbije, gde će Putinu uoči zvaničnih razgovora biti priređen svečani doček, postavljene su zastave, a novogodišnji ukrasi su sklonjeni.

Ispred Hrama Svetog Save postavljeni su već bina i LED ekrani, radnici sređuju oštećene ploče na platou i okolnim stazama i usisavaju lišće, a primetno je i prisustvo policajaca i Žandarmerije.

Policija je prisutna i ispred Groblja oslobodilaca Beograda 1944. gde se mogu videti i radnici JKP "Zelenilo Beograd" kako čiste taj prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: