Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima / VIDEO

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 09.08.2018.

11:05

Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima / VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Tanja Valiè

"Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada - to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema. Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima", rekao je Vučić.

Pročitajte još: Nova ključna reč u kosovskom čvoru – “razgraničenje“

Da li će biti uspeha u tome, kako je rekao, ne zavisi od nas i dodao je da je za “tango potrebno dvoje”.

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i "otvarao karte".

"Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa 'veličanstvenim patriotskim izjavama'", rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno rečhi šta misli kada bude bilo blizu nekog opiplijivog rešenja.

"To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mngoo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju", rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: