Mediji: Srbi izazivali incidente širom Švajcarske

U Švajcarskoj je, kako prenose mediji, tokom noći bilo incidenata koje su izazvali srpski navijači nakon pobede švajcarske reprezentacije nad Srbijom.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

22:52

Mediji: Srbi izazivali incidente širom Švajcarske
Foto: GettyImages

U Bazelu je, prema pisanju dnevnika "Blik", napadnut jedan navijač sa albanskom zastavom.

Njega su, ispred njegove kuće, napala tri do četiri lica od pozadi, oduzeli mu zastavu i njom mu prekrili glavu, a potom mu naneli ubode u nogu.

Državno tužilaštvo u Bazelu saopštilo je da je 31-godišnjak prevežen u bolnicu i da u napadači pobegli, ponevši zastavu sa sobom.

U Emenu su srpski navijači nasrnuli na jedno vozilo, na koje su udarali i otkinuli registraciju.

Policija u kantonu Lucern potvrdila je da je podneta prijava s tim u vezi.

Na istoku Švajcarske povređene su dve osobe nakon utakmice.

"U Vilu i Roršahu okupilo se po više stotina ljudi zbog utakmice. Pri tom je u Vilu povređen jedan pešak, a u Roršahu policajac, koji je regulisao saobraćaj, na koga je naleteo automobil", preneo je portparol policije kantona Sankt Galen Bruno Mecger.

On je dodao da je policija prijavila i kažnjavala na tim mestima ljude koji se nisu pridržavali saobraćajnih pravila.

Nemirna je bila noć i u Cirihu gde je policija, prema izdatom saopštenju, neprestano morala da interveniše. Između ostalih su lica, odevena u srpske dresove i zastave zapalila kosovsku zastavu, i potom napala jednog muškarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: