"Stigao mi mejl - 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav"

Zastupnik u hrvatskom Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac dobio je mejl sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

10:55

Foto: GettyImages

"Juče u 2.05, dobio sam mejl u kojem me neko s imenom Mladen Kostić pozdravlja sa ZDS i navodi da je ’Za dom spremni’ prastari hrvatski pozdrav“, napisao je Pupovac na svom profilu na Fejsbuku.

"Nije prvi put imejlom, ni Fejbukom, ni pismom, a ni na ulici.Verovatno nije prvi put ni na dan sećanja na žrtve Jasenovačkog logora, a nisam siguran da li je prvi put da se isti šalje na znanje predsednici, premijeru i predsedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio", dodao je on.

Kako kaže, to je učinio kako bi se videlo “koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vreme i na mestu komemoracije žrtvama genocida/holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran“.

"Uprkos odluci Ustavnog suda i odredbi Krivičnog zakona prema kojoj je to kažnjivo delo. Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gde i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna", poručio je Pupovac i dodao:

"Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživeti kako bi trebalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: