LDP: Osuđujemo izjave Vulina, ne narušavati odnose

LDP pozvala je sprske i hrvatske zvaničnike da svojim delovanjem ne narušavaju "teško uspostavljene veze i odnose" dve države.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

18:28

LDP: Osuđujemo izjave Vulina, ne narušavati odnose

On je ocenio da je danas, više nego ikada pre, potrebno da zajedno grade zajednice mira i saradnje i uspostave međusobno razumevanje.

"Oštro osuđujemo nedopustive izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina kojima po ko zna koji put, pokazuje da ne poseduje osećaj odgovornosti o onome šta priča. Vulin ne sme biti prepreka u odnosima Srbije sa državama u regionu, koji su u prošlosti bili ozbiljno narušeni", naveo je predsednik LDP Čedomir Jovanović u pisanoj izjavi.

On je kazao da Hrvatska mora na sebe preuzeti teret obaveza da se suoči sa prošloću i da sa Srbijom gradi novi suživot utemeljen na spremnosti da budućim generacijama omogućimo život u miru.

"Srbija i Hrvatska, zbog teške prošlosti, imaju obavezu jedna prema drugoj, ali i prema svojim građanima, da pokažu da su se distancirale od politika koje su nam nanele toliko patnji i da su spremne da izgrade odnose koje neće moći da naruši izjava ili istup jednog pojedinca", naveo je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: