Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

06:57

Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu
EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Kako je objavljeno na zvaničnom rasporedu genseka UN, sastanak sa predsednikom Srbije zakazan je za 9.25h po lokalnom vremenu (14.25h po našem) i u pitanju je prva zvanična obaveza za Gutereša tokom današnjeg dana.

Vučić se ranije već sreo sa Guterešom tokom učešća na Konferenciji o klimatskim promenama krajem prošle godine u Parizu.

Predsednik Srbije je objavio da je u Njujorku na svom Tviter nalogu, odgovarajući na tvrdnje Vuka Jeremića da je tamo "tajno", a zatim su mediji objavili različite verzije o njegovoj poseti.

Iako je Glas Amerike objavio da je Vučić u Njujorku u "privatnoj poseti sa ćerkom", list "Blic" je naveo da se predsednik Vučić već sreo sa ljudima iz UN i američke administracije od kojih je tražio pomoć u rešavanju kosovskog pitanja.

Kako navodi Tanjug, odlaskom u Njujork, Vučić je nastavio diplomatsku ofanzivu koja već uveliko traje.

Predsednik pokušava da na razlicitim nivoima, u UN, ambasadorima raznih zemalja obrazloži situaciju oko Kosova i položaja Srbije, ali sa svima razgovara i generalno o stanja u regionu, kaže izvor "Blica".

Nakon Njujorka, Vučić ide u Brisel gde će se sastati sa Hašimom Tačijem i nastaviti dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: