Upozorenje RHMZ: Popodne nepogode, onda i do 40 stepeni

U Srbiji se popodne i uveče očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, upozorio je RHMZ.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

08:37

Upozorenje RHMZ: Popodne nepogode, onda i do 40 stepeni
Foto: Tanjug

U istom upozorenju se takođe navodi da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Samo će u ponedeljak temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu, do 34 stepena na istoku Srbije.

Prema prognozi za danas, biće pretežno sunčano i veoma toplo, pre podne na severu Vojvodine, po podne u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i jakim vetrom očekuju se po podne i uveče ponegde u donjem Podrinju i Vojvodini.

Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 23 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, kasno po podne i uveče naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv, po podne u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 23 stepena, najviša dnevna oko 37 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 28 na severu do 34 stepena na istoku Srbije.

Od utorka do petka sunčano i veoma toplo, samo u planinskim predelima retka pojava popodnevnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 33 do 37 stepeni.

U četvrtak i petak ponegde i do 40 stepeni.

Za vikend nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a dnevna temperatura biće u padu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: