Oland o Trampu: EU nisu potrebni saveti spolja

Evropskoj uniji nisu potrebni saveti spolja, izjavio je francuski predsednik Fransoa Oland komentarišući nastupe novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 16.01.2017.

20:33

Oland o Trampu: EU nisu potrebni saveti spolja
Foto: Tanjug

"Evropa će uvek biti spremna za transatlantsku saradnju, ali će svoj put određivati na osnovu svojih sopstvenih interesa i vrednosti", rekao je Oland na svečanosti koja je u Parizu priređena u čast odlazeće američke ambasadorke Džejn Hartli, prenosi AFP.

Oland je istakao da EU ima dovoljno članica da može da postigne kompromise i napravi izbore, navodi Rojters.

"Evropskoj uniji ne treba niko spolja da savetuje šta da radi", zaključio je francuski predsednik.

Tramp je, u intervjuu za londonski Tajms, izjavio da je Merkelova napravila "katastrofalnu grešku" sa politikom otvorenih vrata prema izbeglicama.

Povodom Bregzita, Tramp je, u istom intervjuu, izrazio uverenje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka.

On je, pored toga, u intervjuima za nemački tabloid Bild i londonski Tajms u izdanju od ponedeljka, rekao da je NATO "zastarela organizacija" koja se "nije trudila da se bavi terorizmom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: