Pupovac: Ako tužilaštvo ne podnese prijavu, mi ćemo

Predsednik SNV Milorad Pupovac rekao je, povodom pretnji koje mu je uputio predsednik A-HSP Dražen Keleminec da će podneti krivičnu prijavu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

23:35

Pupovac: Ako tužilaštvo ne podnese prijavu, mi ćemo

On je naveo da će podneti prijavu ako to ne učini tužilaštvo.

"Ovo što se dogadalo proteklih dana, prema mišljenju pravne službe s kojom se konsultujemo jeste krivično delo. Ukoliko to ne uradi državno tužilaštvo po službenoj dužnosti, mi ćemo to uraditi sami - dakle podneti krivičnu prijavu", rekao je Pupovac za RTS.

On je ukazao i da do sada nije bilo postupanja policije kojima bi se takve stvari smatrale krivičnim delom.

Predsednik minorne desničarska stranke A-HSP Dražen Keleminec poručio Pupovcu da, ako mu se ne sviđa ustaški usklik "Za dom spremni", odseli u Srbiju, a svoje sledbenike pozvao da slede njegov primer, nakon čega su usledile i pretnje smrću.

Keleminec je ovu poruku Pupovcu uputio nakon što je glasilo SNV "Novos/sti" objavilo tekst o spomen ploči hrvatskim veteranima sa uklesanim ustaškim pozdravom u centru Jasenovca, što je podiglo prašinu u Hrvatskoj i šire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: