Keri: Prekidamo sve kontakte s Rusijom ako...

Državni sekretar SAD Džon Keri zapretio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom o Siriji, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

17:40

Keri: Prekidamo sve kontakte s Rusijom ako...
Foto: Tanjug

Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo je AP.

Kerijev portparol Džon Kirbi je rekao da je američki državni sekretar izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada ruske i sirijske vlade na bolnice, vodovod i druge civilne infrastrukturne objekte u Alepu.

Američki državni sekretar je rekao Lavrovu da SAD smatraju Rusiju odgovornom za korišćenje zapaljivih i bombi za razbijanje bunkera u urbanim oblastima, dodaje AP.

Keri je kazao Lavrovu da su SAD spremne da "suspenduju sva američko-ruska bilateralna angažovanja o Siriji", uključujući i predloženo partnerstvo u borbi protiv terorizma "ako Rusija odmah ne preduzme korake za obustavljanje napada na Alep" i uspostavi prekid vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: