BG: Policija na nogama celu noć, napadača i dalje nema

Policija nakon celonoćne potrage nije uspela da nađe naoružanog napadača koji je pucao na automobile na Novom Beogradu, a potom pobegao u zgradu u Bloku 45.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 25.08.2016.

20:37

BG: Policija na nogama celu noć, napadača i dalje nema
RTS

Policija se i dalje nalazi ispred zgradew u Bloku 45 u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu, u koju je sinoć nakon pucnjave ušao naoružani muškarac, rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Drama je počela u četvrtak nešto posle 20 sati, kada je nepoznati muškarac, vozeći automobil tipa BMW, otvorio vatru iz pištolja, pucao u vozila i udarao u njih.

Kada je doživeo havariju prednjem levom točku automobila, pobegao je u zgradu u Ulici Jurija Gagarina sa brojem 241, koja ima 14 spratova i 90 stanova.

Stanovnici zgrade su videli kao naoružan pištoljem ulazi u objekat, alarmirali su policiju koja je poslala specijalne snage, kao i pse tragače, koji su, kako prenose beogradski mediji, “osetili nešto na osmom i devetom spratu”.

Policija nije identifikovala napadača. Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi N1, radi se o muškarcu od oko 45 godina.

"Auto koji je vozio nije njegov, policija nije utvrdila kome pripada", dodaje N1. Policija je naredila stanovnicima da ne izlaze, blokiran je ulaz zgrade, kao i ceo Blok 45, a potom su dve ekipe ušle u zgradu, jedna od njih i sa opremom za obijanje.

Stanovnici zgrade u kojoj se krije napadač su na društvenim mrežama navodili da je u toku obijanje stanova, kao i da su policajci pretraživali stanove u kojima je "bilo nekoga da otvori".
RTS
Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača. Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na licu mesta stigli su i policajci sa dresiranim psima.

Posle nekoliko sati potrage, u kojoj je pretraživan sprat po sprat, stanarima je dozvoljeno da se vrate, ali su specijalne jedinice i dalje u soliteru i oko njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: