Čović: Neprimerena izjava da Vučić nije dobrodošao

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović reagovao je povodom navoda da državnih vrh Srbije nije dobrodošao na komemoraciju u Potočare.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

15:48

Čović: Neprimerena izjava da Vučić nije dobrodošao
Thinkstock

On je ocenio kao neprimerenu i neprihvatljivu izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije dobrodošao na komemoraciju u Potočare, 11. jula, prenela je RT Republike Srpske.

Čović je novinare u Sarajevu podsetio da su neki političari u BiH pravili prijeme čak i za osobe optužene i osuđene za ratne zločine, što je, kako kaže, takođe ugrozilo procese pomirenja i uspostavljanje međusobnog poverenja.

Duraković je ranije izjavio da je Organizacioni odbor za obeležavanje stradanja u julu 1995. u Srebrenici odlučio da je "državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima".

Duraković je naglasio da je ta odluka donesena na osnovu prošlogodišnjeg iskustva i činjenice da "državni vrh Srbije negira da se u Srebrenici desio genocid", čime, kako kaže, izražava nepoštivanje za "žrtve genocida i njihove porodice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: