"Ko je Helga Konrad za ovu državu?"

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

13:12

Default images

Osnovni tužilac u Podgorici Zoran Radonjić ponovio je da odluka o odustajanju od krivičnog gonjenja osumnjičenih u aferi trgovine ženama u Crnoj Gori ne može biti preinačena. On je za podgoričke "Vijesti" ocenio da je poziv Helge Konrad, predsedavajuće Radne grupe pri Paktu za stabilnost Jugoistočne Evrope, da ponovo otvori postupak u aferi trgovine ljudima političko pitanje. "Rekao sam sve što sam mislio povodom tog slučaja. Ko je Helga Konrad za ovu državu? To je političko pitanje, te bi povodom toga trebalo da pozovete ministra pravde ili predsednika Vlade, a ne mene", rekao je Radonjić.

Zabrinutost zbog odustajanja od krivičnog gonjenja osumnjičenih, među kojima je i zamenik državnog tužioca, ranije su izrazilli i predstavnici Evropske unije i administracije SAD. Oni su pozvali Radonjića da preinači svoju odluku i zatražili od nadležnih da "ispitaju nove detalje istrage".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: