Sirija novi poligon za sukob Ukrajinaca i Rusa?

Ukrajinske vlasti imaju plan za potencijalno vojno angažovanje u Siriji, što bi moglo da znači i sudar sa ruskim snagama, ovoga puta teritoriji treće strane.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

21:56

Sirija novi poligon za sukob Ukrajinaca i Rusa?
foto: Getty Images

Kako prenosi britanski Indipendent, plan ukrajinskog Ministarstva odbrane bi trebalo da bude razmatran prilikom posete američkog sekretara odbrane Eša Kartera, koji je na turneji po svetu u pokušaju da obezbedi veću podršku za rat protiv Islamske države.

“Prema onima koji su pročitali taj dokument, koji je odobrio i predsednik Petro Porošenko, postoji velika mogućnost da u Siriji dođe do sukoba između ukrajinskih i ruskih snaga u Siriji, a neimenovani izvor iz ukrajinske vlade je potvrdio da postoji širok spektar opcija za podršku borbi protiv terorista, koji uključuje i slanje kopnenih snaga, a to bi kao rezultat moglo da donese sukob sa Rusima“, piše Indipendent.

U tekstu se navodi da će svaku odluku biti veoma teško doneti jer dobar deo političke elite u Kijevu smatra da bi više trebalo obratiti pažnju na pobunjenike na istoku zemlje koji i dalje predstavljaju veliku pretnju za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: