Požar kod Studenice pod kontrolom, ali nepredvidiv

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je u Studenici da je požar u blizini manastira pod kontrolom ali da zbog vetra još nije lokalizovan

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

14:16

Default images
Foto: B92, arhiva

Marić je, posle obilaska terena zahvaćenog požarom, rekao da se zbog vetra ne zna koji je moguć scenario i da se ne može sa sigurnošću proceniti kada će požar biti ugašen.

On je rekao da je 120 vatrogasaca uspelo da zaštiti ljude i imovinu, i da u najvećem požaru od 2012. godine, koji je zahvatio površinu veću od 100 hektara nema povređenih.

"Oko požara je napravljen obruč, ljudi daju sve od sebe da ga ugase, ali nezahvalno je reći koliko će intervencija trajati, jer se oko tog obruča požara pružaju kraci koji se šire zbog vetra", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima gašenje požara iz vazduha nije moguće zbog specifičnosti terena.

"Nije moguće gašenje požara iz vazduha, jer bi zbog vetra helikopteri morali nisko da se spuste kako bi bacilli vodu, što bi dovelo do još veće eskalacije požara", objasnio je Marić.

Požar je zahvatio borovu šumu sa suprotne strane reke od manastira Studenica, a u gašenju pomažu i meštani i radnici Srbijašuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: