Lekarka umrla od malarije posle mirovne misije

Lekar VMA Olivera Jovanović preminula je nakon što je obolela od teškog oblika malarije tokom učešća u mirovnoj misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

15:37

Default images
Foto: Tanjug

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dr Jovanović je primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula, u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, a lečena je od najtežeg oblika malarije i komplikacija.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom dr Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN.
Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović", saopštilo je ministarstvo.

Dr Olivera Jovanović, lekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine.

U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2 i bila je angažovana u prvoj rotaciji misije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: