Subota, 26.10.2019.

09:41

Jevrejska opština Beograd: Rabin Isak Asiel zauzeo sinagogu uz pomoć navijača

Jevrejska opština Beograd (JOB) saopštila je da je "predvodnik frakcije JOB-a", rabin Isak Asiel, zauzeo beogradsku sinagogu "uz pomoć navijačke grupe".

Izvor: Beta

Jevrejska opština Beograd: Rabin Isak Asiel zauzeo sinagogu uz pomoć navijača
Ilustracija: Depositphotos/EnginKorkmaz

Isak Asiel je za Šabat, posle večernje službe u petak, "daljinskim upravljačem otvorio kolsku kapiju sinagoge, i pustio grupu od dvadesetak maskiranih navijača koji su nasilno upali u hram.

Razvaljena su vrata košer kuhinje, vrtića i drugih službenih prostorija u sinagogi", navodi se u saopštenju. Kako dodaju, "pripadnici navijačke grupacije i krajnje desnice" su izbacili obezbeđenje JOB i zajedno sa Asielom su u hramu, a kapije su zatvorili lancima uz njegovu pomoć.

"Ovim kriminalnim činom Asiel je predao našu sinagogu u ruke nepoznatim i nasilnim licima koja se nalaze u prostorijama sinagoge s njim", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: