Nađeno tajno oružje terorista VIDEO

Makedonska policija pronašla je sakriveni arsenal oružja i municiju koji su teroristi zakopali u regionu Brest i Malino Malo.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

17:57

Default images
Foto: Printskrin

Pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porekla, 35 automatskih pušaka jugoslovenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porekla, jedna poluautomatska puška, tri mitraljeza i osam sanduka municije kalibra 7,62.

Teroristička grupa je u improvizovanom bunkeru sakrila oružje i municiju koju je koristila i onu koju je zaplenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u selu Gošince. Neki od terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna s policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomesečnom napadu na karaulu.

Oni su policiji otkrili i gde je tajno mesto na kome su odlagali svoje i zaplenjeno oružje.

Makedonski policajci pronašli su ukupno 61 komad automatskog oružja i osam sanduka oružja, od kojih je jedan bio otvoren, javlja makedonska televizija „Sitel“.

Čak 54 automatske puške imaju oznaku vlasništva karaule iz koje su ukradene. Oružje i municija biće predati na dalju analizu.

Podsetimo, deo oružja ukradenog iz karaule pronađen je u kući jednog od stanovnika Bresta.

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba zauzelo je u noći 21. aprilai policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje. Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: