Nedelja, 12.04.2015.

14:50

ID uništila drevni Nimrud VIDEO

Pripadnici Islamske države su objavili na Internetu video na kojem je prikazano uništavanje drevnog asirskog grada Nimrud koji je sada sravnjen sa zemljom.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Printskrin

Uništavanje Nimruda, koji je lociran u blizini Mosula koga drže islamisti, nije jedini napad na drevne gradove, pošto je sličnih napada bilo još, navodi AP.

ID sada drži pod kontrolom trećinu Iraka i susedne Sirije u okviru kalifata koji su proglasili.

Njihovo uništavanje antikviteta izazvalo je ogorčenje arheologa i generalnog sekretara UN Ban Ki-muna koji su uništavanje Nimruda nazvali "ratnim zločinom", podsetila je agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: