Grčke zastave na protestu u Madridu

Desetine hiljada španskih građana izašle su danas na centrlane ulice Madrida da bi na poziv nove levičarske partije "Podemos" učestvovali na Maršu za promene.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

13:39

Default images
Foto: Beta/AP

Okupljeni uzvikuju "Da, možemo" i "Tik-tak, tik-tak", sugerišući da se odbrojava vreme političkoj eliti, izveštava Rojters.

Takođe, navodi britanska agencija, mnogi nose grčke zastave i parole "promene su sada".

"Ljudima je dosta političke klase", rekla je 69-godišnja penzionerka iz Madrida, Antonija Fernandez, koja je na miting došla sa porodicom, a sa suprugom živi od 700 evra mesečne penzije.

BBC navodi da je akcija posvećena nedavnoj pobedi radikalne levičarske partije "Siriza" na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Britanski servis dodaje da, formirana pre manje od godinu dana, ta stranka već ostvaruje vođstvo u različitim istraživanjima javnog mnjenja.

Lideri stranke izražavaju nameru da u slučaju pobede na izborima, kao i Siriza, revidiraju uslove otplate spoljnog duga, navodi BBC.

TASS navodi da "Podemos" namerava da pokaže održavanjem mitinga porast uticaja u španskom društvu i spremnost da predvodi duboku transformaciju političkog sistema te zemlje.

Lider te stranke Pablo Iglesijas rekao je da 2015. godina "treba da bude godina odlučnih promena u Španiji, kada će se narod izbaviti od kaste politikanata, koji vladaju u zemlji u korist krupnog kapitala, i otvoriti put zadovoljavanju nasušnih potreba građana", navodi ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: