Đurić prošetao i ručao u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao u Prištini s oficirom za vezu Beograda s Prištinom Dejanom Pavićevićem.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

16:32

Default images

Đurić je zatim posetio i Crkvu Svetog Nikole u Prištini i razgovarao s građanima Gračanice.

Posle sastanka u Kancelariji Evropske unije u Prištini, naime, Đurić i Pavićević posetili su Crkvu Svetog Nikole, gde ih je dočekao prištinski paroh, otac Stevo Mitrić, a zatim su prošetali po središtu grada.

"Direktor Đurić je prvi srpski zvaničnik koji je od 1999. godine prošetao Prištinom i ručao u restoranu u centru grada", rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

"Razgovarali smo kako da ekonomske potencijale koji postoje objedinimo i, zajedno sa predstavnicima privremenih institucija radimo na projektima koji bi bili značajni za obe zajednice", rekao je Đurić u obraćanju medijima po završetku sastanka s Pavićevićem i ponovio da je za Srbe i Albance na Kosovu potrebna zajednička budućnost bez mržnje.

Đurić je istakao da bi trebalo razgovarati s predstavnicima kosovskih institucija o problemima koji se tiču i Srba i Albanaca.

Direktor kancelarije za KiM sastao se danas i s gradonačelnikom Gračanice Branimirom Stojanovićem i delegacijom Srba, malih privrednika sa centralnog Kosova istakavši rešenost Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju da pomognu privredni razvoj i podstaknu proizvodnju u srpskim selima na KiM....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: