Nova vlada imaće 16 ministarstava

Predlozi izmena zakona o vladi i o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu Srbije, izjavio je Zoran Babić.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 23.04.2014.

15:30

Default images

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je agenciji Beta rekao da će vlada imati 16 ministarstava i biti odraz ekonomskog stanja države i ušteda koje moraju da se naprave.

Babić je kazao da će poslanici sutra početi raspravu o tim predlozima zakona, a da će 27. aprila Srbija dobiti novu vladu.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva:

  1. Ministarstvo finansija

  2. Ministarstvo privrede

  3. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

  4. Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

  5. Ministarstvo rudarstva i energetike

  6. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

  7. Ministarstvo pravde

  8. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

  9. Ministarstvo unutrašnjih poslova

  10. Ministarstvo odbrane

  11. Ministarstvo spoljnih poslova

  12. Ministarstvo prosvete i nauke

  13. Ministarstvo zdravlja

  14. Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

  15. Ministarstvo omladine i sporta

  16. Ministarstvo kulture i informisanja

Ko će biti ministri?

Iako kadrovska rešenja za novu Vladu Srbije još nisu određena, neka imena su poznata iz ranijih najava lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Tako bi ministar finansija trebalo da ostane Lazar Krstić, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Rasim Ljajić bi mogao da zadrži mesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, ali se pominje i za ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, koje je inače vodio od 2008. do 2012. u vladi Mirka Cvetkovića.

Nikola Selaković je i dalje u opciji za ministra pravde. Vučić je više puta isticao da je zadovoljan njegovim radom na toj poziciji, a poslednjih nedelja se Selaković pominje i kao kandidat za gradonačelnika Beograda.

Očekuje se da potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović zadrži resor energetike, dok je štampa više puta navodila da bi Nebojša Stefanović, drugi potpredsednik SNS-a, mogao biti ministar policije.

Još nije jasno koliko će SPS imati ministara u novoj vladi, ali je izvesno da će Ivica Dačić imati jednu fotelju, najverovatnije u ministarstvu spoljnih poslova.

Mandatar Aleksandar Vučić je juče izjavio da će u njegovoj vladi biti dosta eksperata i nestranačkih ličnosti, a takođe je najavio da će imena budućih ministara prvo izneti svojoj stranci na sednici GO u petak 25. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: