SPO: Potpisati briselski sporazum

SPO smatra da treba potpisati briselski sporazum s Kosovom, jer bi njegovo odbijanje izazvalo ekonomski, razvojni i demokratski kolaps.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

12:23

Default images

Nepotpisivanjem sporazuma položaj Srba na KiM bi se dramatično pogoršao, a izolovana i slaba Srbija ne bi mogla nikako da im pomogne, ističu u SPO.

"Izostanak dogovora u Briselu o nadležnostima zajednice srpskih opština ne umanjuje prava Srba u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, koja su zagarantovana planom Martija Ahtisarija, pošto su taj plan prihvatile sve članice EU, NATO i kosovske vlasti", navodi se u saopštenju.

SPO je naveo da Ahtisarijev plan garantuje i zajednicu srpskih opština na Kosovu, a prava koja se tiču policije, sudstva, zdravstva, obrazovanja ili školstva pripadaju opštinama sa srpskom većinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: