JA: Protest zbog smrti trudnice

Porodica i prijatelji Natalije Arsić (23) iz Ribara kod Jagodine koja je umrla u šestom mesecu trudnoće protestovali su ispred jagodinske bolnice.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2012.

20:01

Default images

Oni su zatražili da se utvrdi odgovornost za smrt trudnice i njene bebe.

Natalija Arsić umrla je u petak, 13. aprila, u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciju njenog tela kojom bi trebalo da bude utvrđen uzrok smrti.

Ona je prošlog petka, 6. aprila, primljena u Opštu bolnicu u Jagodini pošto se žalila na glavobolju, bolove u stomaku i mučninu.

"Nataliji je u petak ukazana trenutna pomoć, imala je visok pritisak, dali su joj infuziju i rekli da joj je krenuo pesak iz bubrega i vratili je kući.

Međutim, bolovi i povraćanje se nastavljaju i porodica je vraća u bolnicu. U toku noći joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i lekari su je poslali u Kragujevac", rekla je agenciji Beta rođaka pokojnice Svetlana Timić.

Natalija Arsić je u komi bila nedelju dana i umrla je u petak, 13. aprila u bolnici u Kragujevcu.

"Beba je umrla dva, tri dana pošto je Natalija pala u komu. Doktor u Kragujevcu nam je rekao da je Natalija umrla od jakog moždanog udara", rekla je Svetlana Timić.

Porodica je navela da je Natalija bila zdrava i da nikakve tegobe nije imala do prošlog petka, kada joj je pozlilo.
(Foto: Tanjug)
Okupljeni prijatelji, rođaci i ljudi koji su imali slične probleme zatražili su "istinu i pravdu" i da se slučaj ispita, kako se slični slučajevi ne bi ponovili.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić izrazio je saučešće porodici Natalije Arsić.

"Nakon obdukcije koju je uradio policijski patolog i nakon zvanične dostave nalaza videćemo šta ćemo da preduzmemo", rekao je Miletić.

Dodao je da je sproveden unutrasnji nadzor kvaliteta rada lekara i formirana komisija koja će ispitati sve događaje od prijema pacijentkinje u jagodinsku bolnicu do njenog uputa u Kragujevac.

Natalija Arsić, koja ima trogodišnju ćerku, sahranjena je danas na jagodinskom groblju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: