Ima li u budžetu više para za KIM

Budžet Ministarstva za Kosovo i Metohiju za 2012. godinu iznosi 4,6 milijarde dinara i za 100 miliona je veći nego ovogodišnji, kaže ministar Goran Bogdanović.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

16:22

Default images

Obrazlažući predlog budžeta, članovima odbora za Kosovo i Metohiju, Bogdanović je rekao da Srbija nastavlja da finansira sve institucija kao što je to činila i do sada i odbacio optužbe opozicije da država "tera kosovske Srbe da prihvate prištinske institucije".

Članovi skupštinskog Odbora za KiM raspravljali su o tome koliko će novca u budžetu Srbije biti odvojeno za Kosovo.

U DSS smatraju da je budžet za KIM drastično smanjen .

"Ako vi izuzmete sredstva i ovako drastično smanjite iz budžeta RS za Srbe na KIM, onda ništa drugo mi to ne liči nego da se Srbi integrišu u kosovske institucije, o čemu se danas mnogo priča", kaže Vladimir Milentijević iz te stranke.

Srđan Milivojević iz DS kaže da predlog budžeta i deo novca koji je predviđen za KIM pokazuje da Srbija ne pristaje na uslovljavanja.

"Da mi hoćemo da prihvatimo bilo kakav uslov ili ultimatum, tih tzv. paralelnih institucija ne bi bilo, njih ima, one su projektovane u ovom budžetu i to je najveći problem nekim opozicionim strankama koje napadaju DS i Vladu RS", rekao je Milivojević.

Ministar Bogdanović dodaje da u budžetu nije predviđeno finansiranje prosvete, zdravstva, javnih preduzeća, čiji je osnivač država Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: