Vučić: "Velika nervoza u svetu, predstoji jedno od najtežih proleća"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom rata u Ukrajini, da je situacija u svetu još mnogo komplikovanija nego što se to misli.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

16:32

Vučić:

Predsednik Vučić je dodao i da predstoji jedno od najtežih proleća u političkom, ali i vojnom smislu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Belorusiju, ali i da bi postavljanje nuklarnog oružja u Belorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

"Situacija je još mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu", rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj sitauciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganajima i rastom BDP.

"Da to pokušamo, da to bude naš odgovor", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: