Nedelja, 26.03.2023.

14:21

Lavrov: "Amerika je prešla sve granice"

SAD su u želji da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači zaključke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnjik

Lavrov:
EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

"Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge - rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija 1", komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita lidera Rusije i Kine.

Prema njegovim rečima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.

"Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje", odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsednik Si Đinping bio je u državnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mesto šefa države. Prvog dana posete, predsednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: