Putin sutra potpisuje

Rusija je najavila da će sutra formalno pripojiti Rusiji još četiri dela Ukrajine.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2022.

12:17

Putin sutra potpisuje
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Predsednik Rusije Vladimir Putin sutra će na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumente o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum, saopštio je danas Kremlj.

Ceremonija potpisivanja dokumenata o pristupanju novih regiona Rusiji održaće se 30. septembra u 15 časova, rekao je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

Prema rečima portparola Kremlja, na tom događaju se očekuje opširan govor ruskog lidera Vladimira Putina.

"Sutra će u Velikoj palati Kremlja, u sali Svetog Đorđa, u 15 časova biti održana ceremonija potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Ruske Federacije", rekao je Peskov.

On je dodao da će sporazumi o pristupanju regiona Rusiji biti odobreni i pre razmatranja u Savetu Federacije svih pitanja vezanih za ove procese.

Ranije je saopšteno da su šefovi Luganske i Donjecke narodne republike otišli ​​u Moskvu na razgovore sa Putinom.

Putin će tokom ceremonije održati veliki govor, nakon čega će se sastati sa liderima nepriznate Donjecke i Luganske narodne republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23. do 27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Hoće li Belorusija priznati Krim u okviru Ruske Federacije?

Moskva očekuje da će Belorusija doneti nezavisnu i blagovremenu odluku o priznanju Krima kao dela ruske teritorije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je rekao da ovo pitanje nije bilo na dnevnom redu nedavnih bilateralnih razgovora u Sočiju između ruskog i beloruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, prenosi Tas.

"Ne, to je apsolutno unutrašnje i suvereno pravo Belorusije“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li su Putin i Lukašenko razgovarali na ovu temu tokom sastanka u Sočiju. On je naglasio da Moskva očekuje da će njeni "beloruski prijatelji doneti nezavisnu i blagovremenu odluku po ovom pitanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: