Mediji: Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - borba za ratare ili destabilizacija države?

Poljoprivrednici u Novom Sadu odlučili su sinoć da nastave protest, jer, kako kažu, dogovor sa vladom nije postignut.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2022.

18:16

Mediji: Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - borba za ratare ili destabilizacija države?
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Nakon konsultacija koordinatora protesta o daljim potezima, odlučeno je da se blokada nastavi i tokom noći. Blokirani su Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejska ulica.

Poljoprivrednici kažu i da njihovi dalji koraci zavise od odgovora Vlade i traže da se ispune zahtevi koje su u četvrtak ponovo uputili.

Premijerka Ana Brnabić poručila je u petak poljoprivrednicima da je spremna da se ponovo vidi sa ratarima.

Predstavnici Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije su u razgovarali sa premijerkom i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, ali su nezadovoljni odgovorom vladi uputili sedam izmenjenih zahteva i nastavili protest dok na njih, kako su rekli, ne dobiju odgovor.

Kako prenosi portal 24.sedam.rs, iza ovog protesta stoji opozicija, koja je putem ovih protesta pokušava da destabilizuju državu i Srpsku Atinu.

Isti portal tvrdi da je protest malretiranje građana i navodi primer da je juče na protestu u Srbobranu bilo 11 traktora, a danas Novi Sad ne blokira stotine nezadovoljnih poljoprivrednika kao što se navodi u nekim izveštajima, nego dvadesetak traktora, prenosi "24sedam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: