Bujošević za Nedeljnik: Vreme apsolutne kretenizacije

Prvi čovek Javnog servisa Dragan Bujošević za novi broj Nedeljnika govorio je o RTS-u, rijalitijima, pristojnosti, medijima, kritikama vlasti i opozicije...

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2018.

08:00

Bujošević za Nedeljnik: Vreme apsolutne kretenizacije

"Da je Tijanić uradio ono što smo moj tim i ja uradili u poslednje tri godine, teško da bi iko u Srbiji došao do reči. Potpuno je tačno što je Tijanić rekao da će bez dobrog Javnog servisa Srbija biti umobolna država. Mi smo uradili sve da Srbija ne bude takva. I to je jedan od najvećih uspeha RTS-a u ovo vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva. Tijanić je imao sreće da nije živeo u ovoj kretenizaciji, koju je najavio u svom obraćanju studentima novinarstva, čiji su uzroci bahatost, neznanje koje ne zna za sebe, loš ukus, želja za brzom zaradom i nažalost moderne tehnologije, omogućujući svakom idiotu da misli da je Hegel", rekao je u intervjuu za Nedeljnik Dragan Bujošević.

"U najvećem broju svojih 60 godina, a sasvim sigurno u poslednje tri, RTS je bio kičma normalne, pristojne i kulturne Srbije. Zamislite samo kako bi izgledao kulturni život Srbije bez naših Simfonijskog orkestra, Big benda, horova..."

Svega nekoliko dana nakon što je Radio-televizija Srbije proslavila 60. rođendan, prvi čovek Javnog servisa za novi broj Nedeljnika je govorio o RTS-u, rijalitijima, pristojnosti, medijima, kritikama vlasti i opozicije, nadimku "žuti Bujke", "Nemanjićima", Lazi Ristovskom, famoznom "slučaju regleri"...

U velikom intervjuu u novom Nedeljniku, Dragan Bujošević osvrnuo se i na rad svog prethodnika Aleksandra Tijanića, kritike koje mu upućuje Aleksandar Vučić, optužbe snimatelja Vasovića, ali i na to zašto je smenjen sa mesta glavnog urednika Politike. On je govorio i o modernim tehnologijama, društvenim mrežama, napadima na seriju "Nemanjići", igranom i kulturnom programu na Javnom servisu, ali i otkrio da li će RTS prenositi utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona.

U novom Nedeljniku čitajte još:

- Intervju: Saša Janković prvi put o Nikoli Koju
- Intervju: Dragan Đilas o Savezu za Srbiju i ujedinjenju opozicije
- Uvodnik Veljka Lalića: Dve sestre
- Zoran Panović: Kako napraviti DEPOS 3
- Kolumna Draže Petrovića: Vučić hrabro ide tamo gde srpska noga kročila nije
- Analiza Željka Pantelića: Crnogorsko pitanje, 100 godina od Podgoričke skupštine
- Crvena zvezda u Ligi šampiona
- In Memoriam: Vladeta Jerotić
- Mihailo Medenica: Kako sam proveo letnji raspust
- Boris Džonson kreće u osvajanje Dauning strita
- Miša Brkić: Otkriveni otimači Agrokora
- Kolumna Ljiljane Smajlović: Džon, Milo i Miša
- Intervju: Jasmina Cibic o Oktobarskom salonu
- Poverljivo iz El Eja: Leo Skala, graditelj gitara
- Arhitektura beogradske moderne: Zgrade koje su bile lepši grad
- Ekskluzivna kolumna pisca Marija Vargasa Ljose
- Intervju: Erik Vijar, dobitnik Gonkurove nagrade
- Kolumna pisca Nikole Malovića
- Pismo mlađem sebi: Vladimir Grbić, olimpijski šampion
- Redovni dodatak Nedeljnika: Kina danas
- Nastavak feljtona Čedomira Antića: Istorija 21. veka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: