Advokati u potpunoj obustavi rada zbog ubistva Ognjanovića

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile Advokatske komore Srbije i Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

07:42

Advokati u potpunoj obustavi rada zbog ubistva Ognjanovića
Foto: Thinkstock

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori.

Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti", saopšteno je iz advokatske komore.

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića.

Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature zarad brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.

Ognjanović je ubijen u subotu uveče na Novom Beogradu, u bloku 23, a sin (26) mu je ranjen u ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: