NUNS: Od smrti Todorovićevog sina prave medijski spektakl

NUNS najoštrije i "s indignacijom" osuđuje kršenje profesionalnih standarda i etičkih načela u izveštavanju u porodičnoj tragediji glumca Srđana Todorovića.

Izvor: B92

Petak, 22.12.2017.

11:37

NUNS: Od smrti Todorovićevog sina prave medijski spektakl

Kako navode, u tom slučaju je viđeno i "odsustvo elementarne empatije".

"Više dnevnih listova i onlajn portala je od smrti jednog deteta napravilo medijski spektakl u kojem su sebi dozvolili sve - od neprofesionalnog i nehumanog ataka na svaki segment privatnosti porodice Todorović, do bezobzirnog ignorisanja njihovog dostojanstva i ljudskih prava."

NUNS upozorava medije da je pravo na privatnost javnih ličnosti donekle ograničeno, ali da u ovoj situaciji nema nikakvog opravdanja za zadiranje u sferu intimnog života.

"Podsećamo kolege i koleginice da je posao novinara da rade u javnom interesu, da informišu i edukuju, a ne da - u ime navodne zainteresovanosti svoje publike - gaze preko elementarnih profesionalnih i ljudskih principa, tako dodatno degradirajući profesiju koja je i inače u ozbiljnoj krizi", navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Trogodišnji sin Srđana Žike Todorovića preminuo je iznenada u sredu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: