S. Arabija šalje trupe i avione u bazu u Turskoj

Saudijska Arabija je navodno poslala trupe i ratne avione u vojnu bazu Indžirlik u Turskoj zbog moguće kopnene invazije na Siriju, piše Independent.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

11:51

Default images
Foto: Thinkstock

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu potvrdio je u izjavi za list “Jeni Safak” mogućnost raspoređivanja trupa i aviona Saudijske Arabije.

"Saudijska Arabija je odlučna u borbi protiv ID i spremna je da pošalje i avione i vojsku", rekao je on.

"Na svakom sastanku koalicije uvek smo naglašavali potrebu za širom strategijom u borbi protiv terorista Islamske države. Kada budemo imali takvu strategiju Turska i Saudijska Arabija će pokrenuti operaciju sa zemlje”, naveo je on.

On je potvrdio da su avioni i vojnici poslati u Indžirlik, u Adani, blizu granice sa Sirijom, ali je dodao da ne raspolaže podacima o kom broju vojnika i letelica je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: