Četvrtak, 17.05.2001.

14:29

FILA: OCEKUJEM BRZO OKONCANJE ISTRAGE

Izvor: B92

Default images
Clan rukovodstva Socijalisticke partije Srbije i bivsi potpredsednik Savezne vlade Jovan Zebic saslusan je u cetvrtak pred istraznim sudijom Okruznog suda u Beogradu kao osumnjiceni za zloupotrebu sluzbenog polozaja. Saslusanje je trajalo oko sat vremena, a po izlasku iz suda Zebic nije davao izjave novinarima. On je zajedno sa Slobodanom Milosevicem, Mihaljom Kertesom i Nikolom Sainovicem osumnjicen za finansijske malverzacije sredstvima iz Saveznog budzeta. Branilac Milosevica, Sainovica i Zebica, advokat Toma Fila, kaze za Radio B92 da ocekuje brzo okoncanje istrage. "Sledece nedelje bice saslusani svi predlozeni svedoci i istraga ce, po meni, biti zavrsena za 7 do 10 dana", kaze Fila. On veruje da ce se Sainovic i Zebic, i pored toga sto im je ukinut poslanicki imunitet u Saveznom parlamentu, i dalje braniti sa slobode. "Pritvora sigurno nema, niti je on trazen, to je bila neka spekulacija. Sto se tice imuniteta, ja nisam znao da kada se neko odrekne imuniteta Skuipstina i dalje raspravlja o tome", izjavio je Fila za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: