Ponedeljak, 15.01.2024.

08:12

Konačni rezultati pokrajinskih izbora: SNS-u apsolutna većina

Pokrajinska izborna komisija u nedelju podnela Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Konačni rezultati pokrajinskih izbora: SNS-u apsolutna većina
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Komisija je izveštaj donela na osnovu zbirnih izveštaja o rezultatima glasanja svih lokalnih izbornih komisija, na izborima za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine održanim 17. decembra i ponovljenim na pet biračkih mesta 30. decembra 2023. godine.

Prema podacima objavljenim na sajtu PIK-a, lista Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane osvojila je apsolutnu većinu, odnosno 66 od 120 poslaničkih mandata.

Koalicija Srbija protiv nasilja osvojila je 30, a Savez vojvođanskih Mađara devet mandata.

Socijalistička partija Srbije osvojila je sedam mandata, kao i koalicija Nada. Jedan mandat osvojila je Ruska stranka.

Cenzus nisu prešli Srpska radikalna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini Ujedinjeni za pravdu Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović Vojvodina mora drugačije, Narodna stranka, Koalicija Zavetnici Dveri, koalicija Dosta je bilo Socijaldemokratska stranka, koalicija Vojovodjani Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvodjani.

Broj birača upisanih u birački spisak bio je 1.669.791, a glasalo se na 1.776 biračkih mesta.

Na izbore je izašlo 985.829 birača, a glasalo je njih 984.963.

Nevažećih listića bilo je 30.444.

Prigovore na ukupan izveštaj o rezultatima izbora podnosilac proglašene izborne liste i birač mogu podneti u roku od 72 sata od objavljivanja ukupnog izveštaja na veb-prezentaciji PIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: